0 1

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Dejen
8 stk. Æg
600 g Sukker
300 g Smør
500 g Hvedemel
2 Vanilje stang
6 tsk. Bagepulver
3 dl. Mælk
Topping
300 g Smør
300 g Farin
1 dl. Mælk
4 dl. Havregryn
100 g Mandler

Kirstens kage – bedre end drømmekage!

Bedre end drømmekage!

ingredienser

  • Dejen

  • Topping

Anvisninger

Del

Kirstens kage – bedre end drømmekage!

Denne kage kan jeg ikke selv tage kredit for, jeg har fået opskriften af en kollega fra den børnehave jeg arbejdede i, derfor er den også opkaldt efter hende – kirstens kage. Den er helt fantastisk drømmekage agtig, men lige en tand bedre.
Bunden er blød og svampet, og toppen er den perfekte blanding af blød og knasende.
Kagen holder sig lækker i flere dage, og kan derfor sagens bages dag i forvejen, hvis den fx. skal med i skole eller på arbejde.

Håber i må nyde den! 🙂

Er du til en lækker bradepandekage, vil du helt sikkert også syntes om den her lækre brunsviger.

Trin

1
Færdig

Dejen

Tænd ovnen på 170ºC varmluft

2
Færdig

Smelt smøren og lad det køle.

3
Færdig

Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen, til en luftig æggesnaps - massen bliver sej og lys når den er pisket færdig.

4
Færdig

Rør mælken i æggesnapsen, og tilsæt det smeltet, afkølet smør.

5
Færdig

Bland mel og bagepulver sammen, og vend det her efter i dejen.

6
Færdig

Hæld dejen i en smurt/bagepapir beklædt bradepande og sæt den i ovnen i ca. 30-40 min.
Det er meget forskelligt fra ovn til ovn, hvor lang tid kagen skal have, det afhænger også af hvor dyb en form du bruger.
Tjek til kagen efter 30 min. ved at stikke en tandstik i midten af kagen, hænder der dej ved skal den have lidt længere.

7
Færdig

Topping

Mens din kage bager kan du lave fyldet.
Hak mandlerne så groft/fint som du ønsker dem, jeg hakker dem gerne halvgroft, og bland dem med smeltet smør, farin, mælk og havregryn.

8
Færdig

Så snart kagen er fast og den ikke hænger ved, når du stikker en tandstik i den, er den klar til at blive taget ud.
Fyldet fordeles jævnt på kagen, og den bliver bagt i yderligere 5 min.
Lad kagen køle inden du skærer i den.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

cookies
Forrige
Chocolate chip cookies – de bedste af slagsen
Milkshake
Næste
Karamel milkshake – perfekt til sommervarmen
cookies
Forrige
Chocolate chip cookies – de bedste af slagsen
Milkshake
Næste
Karamel milkshake – perfekt til sommervarmen

Tilføj din kommentar